Telefon: 596 237 197

Email: socialni@dum-ostrava.cz

DÚM Ostrava

projektový den HALLOWEEN

projektový den HALLOWEEN

PROJEKTOVÝ DEN HALLOWEEN
a
SOUTĚŽ O NEJSTRAŠIDELNĚJŠÍ HALLOWEENSKOU DÝNI
 
Děti: Adrian S., Filip K., Filip R., Jan L., Kristián B., Lukáš T., Mikuláš L., Tadeáš V.
Dne 2. listopadu, roku 2020 se v dopoledních hodinách, v našem zařízení, v rámci projektového dne ´´Halloween´´, konala soutěž o nejstrašidelnější halloweenskou dýni. Na samém počátku projektového dne nás v klubovně DDŠ přivítal/a pan učitel Lukáš Smělík a paní učitelka Zina Boldaňuková a popřáli nám hodně štěstí, zdaru a zručnosti při vyřezávání a vydlabávání dýní.
Projektový den se skládal ze dvou částí.
První část projektového dne byla zaměřena na teorii - historii a tradice Halloweenu, kde jsme si pomocí pracovních listů a videa k Halloweenu mohli prověřit naše znalosti z této oblasti.
Na druhou část projektového dne jsme se přemístili do dílny DDŠ. Druhá část projektového dne byla zaměřena na zručnost a fantazii při vyřezávání a vydlabávání dýní. Při vyřezávání a vydlabávání dýní nás těšila a strašila halloweenská výzdoba, které jsme se chvílemi i báli. Hodnotící komise byla ve složení: pan vedoucí vychovatel Václav Zaoral, paní sociální Gabriela Hlavsová, učitelé Lukáš Smělík, Lukáš Šlofar, Zina Boldaňuková a paní hospodyňka Šárka Vobořilová. Čestným hostem soutěže byl pan ředitel Petr Krol. Všichni členové hodnotící komise podotkli, že dýně bylo velice těžké ohodnotit, neboť byly všechny velice krásné, podařené a strašidelné. Všichni jsme se moc snažily, ale výsledek hovořil jasně. Na prvním místě se společně umístili: Adrian S. a Tadeáš V.. Za účast a umístění nás pan učitel Lukáš Smělík a paní učitelka Zina Boldaňuková odměnili halloweenskými sladkostmi.
Soutěž o nejstrašidelnější halloweenskou dýni se nám velice líbila, protože byla pořádána v mlhavém a duchařském podzimním duchu. Jsme rádi, že jsme mohli naše myšlenky pomocí dětské fantazie a představivosti aplikovat na dýních. Za projektový den velice děkujeme a už nyní se těšíme na druhý ročník.